Разследващият полицай от Икономическа полиция  Ненсислав Велчев, който открадна  26

...
 Разследващият полицай от Икономическа полиция  Ненсислав Велчев, който открадна  26
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция от 5 бона полицая от Пловдив, откраднал 26 000 лева - веществени доказателства

 Разследващият служител на реда от Икономическа полиция  Ненсислав Велчев, който открадна  26 000 лв., конфискувани като материални доказателства, е пуснат от ареста, научи TrafficNews . Прокуратурата е наложила на 32-годишния дознател мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер от 5 хиляди лв..
Прочетете още
Той беше арестуван и притеглен като обвинен за това, че  в интервала 5 ноември 2021 година - 22 май 2023 година до момента в който е бил старши проверяващ служител на реда в бранш „ Разследване на икономическа закононарушения “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, е присвоил сумата от 26 000 лв., представляващи материални доказателства  по досъдебно произвеждане по разказа на отдел „ Икономическа полиция “, поверени му да ги пази. Така дознателят е направил закононарушение по член 201 алинея 1 от Наказателния кодекс, като по този член плануваното наказване за Велчев е до осем години отнемане от независимост.

В началото на месец ноември 2021 година служителят на реда взел от трезора на бранш „ Икономическа полиция “ сумата от 26 000 лв.. Парите били конфискувани като материални доказателства по досъдебно произвеждане, по което той водел следствието. Впоследствие, откакто досъдебното произвеждане е било прекъснато,  наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Пловдив с разпореждане разпоредил връщането на парите притежателя им. Велчев не върнал сумата и давал уклончиви отговори за какво не е извършил разпореждането на наблюдаващия прокурор. На 22 май 2023 година 32-годишният мъж е напуснал системата на Министерство на вътрешните работи по лично предпочитание. 

В хода на осъществена инспекция по случая някогашният дознател е бил свикан в бранш „ Икономическа полиция “ да даде пояснения за неналичието на парите. Вместо това, на 30 май 2023 година, той се опитал да напусне страната в посока към Нидерландия, само че е засечен на летище София и арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Действията по следствието продължава.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР